Bubur Kurma

cara2 membuatnya:
1. sagu di rebus sehingga masak, jgn lupa dikacau2 selalu
2. apabila dah tak keras, tiada biji2 putih tu, angkat & tapiskan. letak sebelah
3. santan, daun pandan yang disimpul, gula pasir, gula melaka & sedikit kurma dimasukkan dalam periuk & dimasakkan
4. tidak perlu lama sangat, nanti kurma hancur tetapi saya selalunya bahagi kpd 3 bhg, 1/3 saya masakkan bersama santan, yang selebihnya saya masukkan kemudian
5. apabila kurma dah nampak kembang sedikit, masukkan sagu tadi
sedap dihidangkan sejuk2... manis.. menyegarkan.. cubalah..
1. sagu di rebus sehingga masak, jgn lupa dikacau2 selalu
2. apabila dah tak keras, tiada biji2 putih tu, angkat & tapiskan. letak sebelah
3. santan, daun pandan yang disimpul, gula pasir, gula melaka & sedikit kurma dimasukkan dalam periuk & dimasakkan
4. tidak perlu lama sangat, nanti kurma hancur tetapi saya selalunya bahagi kpd 3 bhg, 1/3 saya masakkan bersama santan, yang selebihnya saya masukkan kemudian
5. apabila kurma dah nampak kembang sedikit, masukkan sagu tadi
sedap dihidangkan sejuk2... manis.. menyegarkan.. cubalah..
Comments